030 - 8887927 info@staybright.eu

Trends

Bertine Lahuis

David Jongen: Zorgverzekeraars remmen de hoognodige transformatie

Wat is de rol van een toezichthouder in de zorg? Waarom gaat de zorgtransformatie zo langzaam terwijl er via het IZA forse bedragen beschikbaar zijn gekomen? Maarten Reuchlin neemt deze twee vragen mee tijdens zijn wandeling met David Jongen, voorzitter Raad van Toezicht van ’s Heeren Loo en voorzitter Raad van Bestuur van het Zuyderland Ziekenhuis. Ze starten in het Limburgse Simpelveld, de geboortegrond van David.

Bertine Lahuis

Sam Schoch: Laten we de illusie wegnemen dat wij het licht komen brengen

Landgoed Endegeest in Oegstgeest is het decor voor een nieuwe wandeling van Maarten Reuchlin. Zijn gast dit keer is Sam Schoch, bestuurslid bij GGZ Rivierduinen, de grootste specialistische ggz-aanbieder in het noorden en midden van Zuid-Holland. Ze overdenken de noodzaak van sociale transformatie, een belemmerende diplomadruk en de zin en onzin van leiderschapsstijlen.

Bertine Lahuis

Jolanda Buwalda: Digitalisering en innovatie zijn de stuwende krachten voor zorgtransformatie

In Haarlem start Maarten Reuchlin een nieuwe wandeling met een transformationeel leider in de zorg. Dit keer met Jolanda Buwalda, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Omring, een grote VVT-organisatie in West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en op Texel. Ze bespreken de kracht van nieuwe technologie, de mogelijkheden door publiek-private samenwerking en het belang van een eerlijke winstwaarschuwing.

Bertine Lahuis

Bertine Lahuis: Zorgtransformatie is durven loslaten

De Gelderse plaats Oosterbeek is het decor van het eerste gesprek dat Maarten Reuchlin voert in zijn serie wandelingen met transformationele leiders in de zorg. Vandaag met Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Radboudumc en voorzitter van de NFU. Een openhartig gesprek over lef, moed, duurzame keuzes en goed werkgeverschap.

Interim Learning Journey StayBright

StayBright heeft het afgelopen jaar een hecht netwerk opgebouwd van meer dan 30 interim professionals; professionals vanuit verschillende disciplines (digitalisering, P&O, communicatie & innovatie) Onze interim professionals zijn ervaren in het begeleiding van zorgorganisaties in TRANSFORMATIE – daadkrachtig en resultaatgericht, passend bij de fase waarin de organisatie zich bevindt en met oog voor de behoeften en de veranderkracht van uw medewerkers.

Leiderschap en risicomanagement als enabler van vernieuwing en innovatie

De zorgsector is in transformatie. Dit stelt andere eisen aan het ontwerp en de inrichting van organisaties. Ook de coronacrisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat we de zorg heel anders moeten én kunnen inrichten. Om sturing aan deze transformatie te geven, is passend leiderschap essentieel. Hoe gaan we om met de onvoorspelbaarheid van het transformatieproces en op welke wijze kan leiderschap en risicomanagement ons hierin helpen?